<div dir="ltr"><div><div><div>To All<br><br><br></div>I am new to Torque and <span class="">Maui</span> and would appreciated any help.<br></div><div><br>This is my current setup:<br></div><div>Where queue hi_mem has to run on a specific cluster node cn01<br>

<br></div>$ qmgr -c &#39;p s&#39;<br>#<br># Create queues and set their attributes.<br>#<br>#<br># Create and define queue batch<br>#<br>create queue batch<br>set queue batch queue_type = Execution<br>set queue batch resources_default.nodes = 1<br>

set queue batch resources_default.walltime = 01:00:00<br>set queue batch enabled = True<br>set queue batch started = True<br>#<br># Create and define queue hi_mem<br>#<br>create queue hi_mem<br>set queue hi_mem queue_type = Execution<br>

set queue hi_mem resources_default.neednodes = cn01<br>set queue hi_mem resources_default.nodes = 1<br>set queue hi_mem resources_default.walltime = 720:00:00<br>set queue hi_mem enabled = True<br>set queue hi_mem started = True<br>

#<br># Set server attributes.<br>#<br>set server scheduling = True<br>set server acl_hosts = manager<br>set server managers = root@*<br>set server managers += name@*<br>set server operators += name@*<br>set server operators += root@*<br>

set server default_queue = batch<br>set server log_events = 511<br>set server mail_from = adm<br>set server scheduler_iteration = 600<br>set server node_check_rate = 150<br>set server tcp_timeout = 300<br>set server job_stat_rate = 45<br>

set server poll_jobs = True<br>set server mom_job_sync = True<br>set server keep_completed = 300<br>set server next_job_number = 36<br>set server moab_array_compatible = True<br><br></div>When I submit a job to queue hi_mem i get the following:<br>

<br>$ checkjob 35<br><br><br>checking job 35<br><br>State: Idle  EState: Deferred<br>Creds:  user:jurgens  group:jurgens  class:hi_mem  qos:DEFAULT<br>WallTime: 00:00:00 of 30:00:00:00<br>SubmitTime: Thu Aug 15 08:45:45<br>

  (Time Queued  Total: 00:00:01  Eligible: 00:00:01)<br><br>Total Tasks: 1<br><br>Req[0]  TaskCount: 1  Partition: ALL<br>Network: [NONE]  Memory &gt;= 0  Disk &gt;= 0  Swap &gt;= 0<br>Opsys: [NONE]  Arch: [NONE]  Features: [cn01]<br>

<br><br>IWD: [NONE]  Executable:  [NONE]<br>Bypass: 0  StartCount: 0<br>PartitionMask: [ALL]<br>Flags:       RESTARTABLE<br><br>job is deferred.  Reason:  NoResources  (cannot create reservation for job &#39;35&#39; (intital reservation attempt)<br>

)<br>Holds:    Defer  (hold reason:  NoResources)<br>PE:  1.00  StartPriority:  1<br>cannot select job 35 for partition DEFAULT (job hold active)<br><br clear="all"><div><br></div><div>but when I run the same job via queue batch there is no problem and the job runs fine.<br>

<br></div>the job is a very simple echo sleep just to test the queue.<br clear="all"><br>-- <br>Regards/Groete/Mit freundlichen Grüßen/recuerdos/meilleures salutations/<br>distinti saluti/siong/duì yú/привет<br><br>Jurgens de Bruin
</div>