I don&#39;t think that pbs_sched is the way to go for a basic setup - I recommend Maui. I think pbs_sched takes some more work before it will actually start scheduling (perhaps someone else with more experience with pbs_sched can offer some quick setup steps?) but once you get Maui talking to pbs_server it will run jobs for you. I recommend you go that way.<div>
<br></div><div>David<br><div><br><div class="gmail_quote">On Fri, Jun 15, 2012 at 6:56 AM, Delphine Ramalingom <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:delphine.ramalingom@univ-reunion.fr" target="_blank">delphine.ramalingom@univ-reunion.fr</a>&gt;</span> wrote:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">Dear David,<br>
<br>
I&#39;ve installed torque 4.0.2, but job stay in queue unless I make a qrun<br>
as root.<br>
I&#39;ve installed the default pbs_sched.<br>
momctl diagnoses that no local jobs detected : that&#39;s wrong...<br>
<br>
Have you got an idea what is the problem ? thanks.<br>
<br>
# qstat<br>
Job id                    Name             User            Time Use S Queue<br>
------------------------- ---------------- --------------- -------- - -----<br>
29.metis                   ExampleJob       dramalin               0 Q<br>
batch<br>
32.metis                   ExampleJob       dramalin               0 Q<br>
batch<br>
<br>
<br>
# momctl -h metis.univ.run -d 0<br>
<br>
Host: metis.univ.run/metis.univ.run   Version: 4.0.2   PID: 2807<br>
Server[0]: metis.univ.run (<a href="http://10.90.0.12:15001" target="_blank">10.90.0.12:15001</a>)<br>
   Last Msg From Server:   281 seconds (DeleteJob)<br>
   Last Msg To Server:     41 seconds<br>
HomeDirectory:          /var/spool/torque/mom_priv<br>
MOM active:             1947 seconds<br>
LogLevel:               0 (use SIGUSR1/SIGUSR2 to adjust)<br>
NOTE:  no local jobs detected<br>
<br>
diagnostics complete<br>
<br>
# momctl -p 15002 -h metis.univ.run -d 3<br>
ERROR:    query[0] &#39;diag3&#39; failed on metis.univ.run (errno=0 - Success :<br>
0 - Success)<br>
<br>
delphine<br>
<br>
<br>
Le 13/06/12 20:09, David Beer a écrit :<br>
&gt; Delphine,<br>
&gt;<br>
&gt; This is an issue that is fixed in subsequent releases of 4.0.0. Please<br>
&gt; download 4.0.2:<br>
&gt; <a href="http://www.adaptivecomputing.com/resources/downloads/torque/torque-4.0.2.tar.gz" target="_blank">http://www.adaptivecomputing.com/resources/downloads/torque/torque-4.0.2.tar.gz</a><br>
&gt; and the problem will be resolved.<br>
&gt;<br>
&gt; David<br>
&gt;<br>
<br>
_______________________________________________<br>
torqueusers mailing list<br>
<a href="mailto:torqueusers@supercluster.org">torqueusers@supercluster.org</a><br>
<a href="http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers" target="_blank">http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers</a><br>
</blockquote></div><br><br clear="all"><div><br></div>-- <br><div>David Beer | Software Engineer</div><div>Adaptive Computing</div><br>
</div></div>