Joe,<br><br>Thank you for your reply. <br>I am using scheduler maui-3.3, but the problem still exist after adding this parameter to maui.cfg(after that, i restart maui).<br>In addition, i use the torque&#39;s self scheduler pbs_sched, this problem still exist.<br>
<br><div class="gmail_quote">2010/3/2 Greenseid, Joseph M (IS) <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:Joseph.Greenseid@ngc.com">Joseph.Greenseid@ngc.com</a>&gt;</span><br><blockquote class="gmail_quote" style="margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); padding-left: 1ex;">



<div>
<div dir="ltr"><font face="Arial" size="2">are you using torque for scheduling or something else (like maui)?</font></div>
<p><font face="Arial" size="2">i&#39;ve had this problem with maui if maui&#39;s JOBNODEMATCHPOLICY is not set to EXACTNODE in the maui.cfg.  if you&#39;re using torque&#39;s scheduler, though, i am not sure what the equivalent is.</font></p>

<p><font face="Arial" size="2">--Joe</font></p>
<div dir="ltr"><br></div>
<div dir="ltr">
<hr>
</div>
<div dir="ltr"><font face="Tahoma" size="2"><b>From:</b> <a href="mailto:torqueusers-bounces@supercluster.org" target="_blank">torqueusers-bounces@supercluster.org</a> on behalf of Weiguang Chen<br><b>Sent:</b> Tue 3/2/2010 4:25 AM<div class="im">
<br><b>To:</b> torqueusers maillist<br><b>Subject:</b> [torqueusers] Job can not be allocated correctly<br></div></font><br></div><div><div></div><div class="h5">
<div>Hi, all<br><br>In fact, I can not sure whether Torque or mpich cause this problem. I just express my problem as follow a exapmle script:<br>#!/bin/bash<br>### Job name<br>#PBS -N name<br>#PBS -q batch<br>### number of numbers and process per node<br>
#PBS -l nodes=2:ppn=4<br>### Job&#39;s error output  <br>#PBS -e error<br>### Job&#39;s general output<br>#PBS -o stdout<br><br>cd $PBS_O_WORKDIR<br>echo &quot;Job begin at &quot;`date`<br># program examples<br>mpiexec -n 8 $PBS_O_WORKDIR/cpi<br>
echo &quot;Job stop at &quot;`date`<br><br>exit 0<br><br>cpi is a example progrm in mpich package. Our cluster profile is two processors with every 4 cores, i.e. 8 cores per one node. But the message from the above job is as follow when i submit this job:<br>
Process 0 on node5<br>Process 1 on node5<br>Process 2 on node5<br>Process 3 on node5<br>Process 5 on node5<br>Process 6 on node5<br>Process 4 on node5<br>Process 7 on node5  <br><br>All processes are ran on one node, but i allocated 2 nodes. I don&#39;t know what cause it happen, and how to solve it.<br>
Thanks<br><br>PS: Torque version:2.4.6, mpich:2-1.1.1p1, mpiexec:0.83<br>--<br>Best Wishes <br>ChenWeiguang<br><br>************************************************<br>#               Chen, Weiguang <br>#<br>#    Postgraduate,  Ph. D<br>
#  75 University Road, Physics Buliding  #  218<br>#  School of Physics &amp; Engineering<br>#  Zhengzhou University<br>#  Zhengzhou, Henan 450052  CHINA<br>#<br>#  Tel: 86-13203730117;<br>#  <a href="mailto:E-mail%3Achenweiguang82@gmail.com" target="_blank">E-mail:chenweiguang82@gmail.com</a>;<br>
#            <a href="mailto:chenweiguang82@qq.com" target="_blank">chenweiguang82@qq.com</a><br>#<br>**********************************************<br><br></div></div></div></div></blockquote></div><br><br clear="all"><br>
-- <br>Best Wishes<br>ChenWeiguang<br><br>************************************************<br>#               Chen, Weiguang <br>#<br>#    Postgraduate,  Ph. D<br>#  75 University Road, Physics Buliding  #  218<br>#  School of Physics &amp; Engineering<br>
#  Zhengzhou University<br>#  Zhengzhou, Henan 450052  CHINA<br>#<br>#  Tel: 86-13203730117;<br>#  <a href="mailto:E-mail%3Achenweiguang82@gmail.com">E-mail:chenweiguang82@gmail.com</a>;<br>#            <a href="mailto:chenweiguang82@qq.com">chenweiguang82@qq.com</a><br>
#<br>**********************************************<br><br>