<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Re: [torqueusers] Non-cummulative pbsnodes -o command</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<FONT FACE="Verdana, Helvetica, Arial"><SPAN STYLE='font-size:12.0px'>Hello Brock<BR>
<BR>
It&#8217;s definitely the right version, can&#8217;t possibly be a different version as no other version even came close to that cluster (brand new cluster, fresh install etc.). &nbsp;&nbsp;The cluster is even at a different site from the legacy cluster and isn&#8217;t even routable from the legacy equipment. &nbsp;&nbsp;The only way it could be the wrong version is if Cluster Resources misnamed a package and put it out for download or their package had erroneous configuration settings for the compile.<BR>
<BR>
Regards,<BR>
John<BR>
<BR>
<BR>
On 2/14/08 2:01 PM, &quot;Brock Palen&quot; &lt;brockp@umich.edu&gt; wrote:<BR>
<BR>
</SPAN></FONT><BLOCKQUOTE><FONT FACE="Verdana, Helvetica, Arial"><SPAN STYLE='font-size:12.0px'>Sorry that thats the case, I would check make sure pbsnodes is the right version.<BR>
&nbsp;<BR>
<BR>
Brock Palen<BR>
Center for Advanced Computing<BR>
brockp@umich.edu<BR>
(734)936-1985<BR>
<BR>
&nbsp;<BR>
<BR>
On Feb 14, 2008, at 1:04 PM, John Wang wrote:<BR>
<BR>
</SPAN></FONT><BLOCKQUOTE><FONT FACE="Verdana, Helvetica, Arial"><SPAN STYLE='font-size:12.0px'> Hello Brock<BR>
&nbsp;<BR>
&nbsp;Well, that&#8217;s not the behaviour that I&#8217;m getting on torque 2.0.0p7 and torque 2.2.1.   With both of them, the sequence of commands that you&#8217;ve cited would result in only node nyx101 being offline and all other nodes being marked online regardless of what there previous states.<BR>
&nbsp;<BR>
&nbsp;Regards,<BR>
&nbsp;John<BR>
&nbsp;<BR>
&nbsp;<BR>
&nbsp;On 2/13/08 5:04 PM, &quot;Brock Palen&quot; &lt;brockp@umich.edu&gt; wrote:<BR>
&nbsp;<BR>
&nbsp;<BR>
</SPAN></FONT><BLOCKQUOTE><FONT FACE="Verdana, Helvetica, Arial"><SPAN STYLE='font-size:12.0px'>I never had to do this.  I just always use a single node name.  No already offline nodes come back online.<BR>
&nbsp;<BR>
&nbsp;pbsnodes -o nyx100<BR>
&nbsp;pbsnodes-o nyx101<BR>
&nbsp;<BR>
&nbsp;both will be ofline<BR>
&nbsp; <BR>
&nbsp;<BR>
&nbsp;Brock Palen<BR>
&nbsp;Center for Advanced Computing<BR>
&nbsp;brockp@umich.edu<BR>
&nbsp;(734)936-1985<BR>
&nbsp;<BR>
&nbsp; <BR>
&nbsp;<BR>
&nbsp;On Feb 13, 2008, at 5:41 PM, John Wang wrote:<BR>
&nbsp;<BR>
&nbsp;<BR>
</SPAN></FONT><BLOCKQUOTE><FONT FACE="Verdana, Helvetica, Arial"><SPAN STYLE='font-size:12.0px'> This is probably a fairly basic beef about Torque but it has been bugging the hell out of me.   <BR>
&nbsp; <BR>
&nbsp; When using the command &#8220;pbsnode &#8211;o &#8211;N &#8216;message&#8217; node1 node2 ...&#8221; to drain nodes, we have to list all the nodes that we want to stay drained in that single command ie.: even if a node was previously drained for another reason, issuing a &#8220;pbsnode &#8211;o&#8221; command without specifying the previously drained nodes results in those nodes being marked online instead of offline.   <BR>
&nbsp; <BR>
&nbsp; This is truly ridiculous, it&#8217;s like playing a game of bonk the gopher.   It is conceivable to have more nodes that you would want drained then can be specified on a single line and there should be no reason for us to have to independently track what nodes should be offline. <BR>
&nbsp;   <BR>
&nbsp; As near as I can tell, most people avoid this with creative workarounds such as shutting down the pbs_mom daemon on the nodes to be offline or by creating very specific reservations.   I&#8217;d imagine that there may be more such creative workarounds spurring more diversity in operational practices.<BR>
&nbsp; <BR>
&nbsp; So the question is, how do you work around this ridiculous behaviour at your site and is there any valid technical reason for pbsnodes to work in this fashion?<BR>
&nbsp; <BR>
&nbsp; Regards,<BR>
&nbsp; John<BR>
&nbsp;_______________________________________________<BR>
&nbsp;torqueusers mailing list<BR>
&nbsp;torqueusers@supercluster.org<BR>
&nbsp;<a href="http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers">http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers</a><BR>
&nbsp; <BR>
&nbsp;<BR>
</SPAN></FONT></BLOCKQUOTE><FONT FACE="Verdana, Helvetica, Arial"><SPAN STYLE='font-size:12.0px'><BR>
&nbsp;<BR>
&nbsp;<BR>
</SPAN></FONT></BLOCKQUOTE><FONT FACE="Verdana, Helvetica, Arial"><SPAN STYLE='font-size:12.0px'><BR>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<BR>
</SPAN></FONT></BLOCKQUOTE><FONT FACE="Verdana, Helvetica, Arial"><SPAN STYLE='font-size:12.0px'><BR>
<BR>
</SPAN></FONT></BLOCKQUOTE><FONT FACE="Verdana, Helvetica, Arial"><SPAN STYLE='font-size:12.0px'><BR>
</SPAN></FONT>
</BODY>
</HTML>