<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml" xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word" xmlns:st1="urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40">

<head>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=us-ascii">
<meta name=Generator content="Microsoft Word 11 (filtered medium)">
<!--[if !mso]>
<style>
v\:* {behavior:url(#default#VML);}
o\:* {behavior:url(#default#VML);}
w\:* {behavior:url(#default#VML);}
.shape {behavior:url(#default#VML);}
</style>
<![endif]--><o:SmartTagType
 namespaceuri="urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" name="PlaceName"/>
<o:SmartTagType namespaceuri="urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags"
 name="PlaceType"/>
<o:SmartTagType namespaceuri="urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags"
 name="place"/>
<o:SmartTagType namespaceuri="urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags"
 name="PersonName"/>
<!--[if !mso]>
<style>
st1\:*{behavior:url(#default#ieooui) }
</style>
<![endif]-->
<style>
<!--
 /* Font Definitions */
 @font-face
        {font-family:Wingdings;
        panose-1:5 0 0 0 0 0 0 0 0 0;}
@font-face
        {font-family:Tahoma;
        panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4;}
@font-face
        {font-family:sans-serif;
        panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0;}
 /* Style Definitions */
 p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:12.0pt;
        font-family:"Times New Roman";}
a:link, span.MsoHyperlink
        {color:blue;
        text-decoration:underline;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {color:purple;
        text-decoration:underline;}
p
        {mso-margin-top-alt:auto;
        margin-right:0in;
        mso-margin-bottom-alt:auto;
        margin-left:0in;
        font-size:12.0pt;
        font-family:"Times New Roman";}
tt
        {font-family:"Courier New";}
span.EmailStyle19
        {mso-style-type:personal-reply;
        font-family:Arial;
        color:navy;}
@page Section1
        {size:8.5in 11.0in;
        margin:1.0in 1.25in 1.0in 1.25in;}
div.Section1
        {page:Section1;}
-->
</style>

</head>

<body lang=EN-US link=blue vlink=purple>

<div class=Section1>

<p class=MsoNormal><font size=2 color=navy face=Arial><span style='font-size:
10.0pt;font-family:Arial;color:navy'>Nate:<o:p></o:p></span></font></p>

<p class=MsoNormal><font size=2 color=navy face=Arial><span style='font-size:
10.0pt;font-family:Arial;color:navy'><o:p>&nbsp;</o:p></span></font></p>

<p class=MsoNormal><font size=2 color=navy face=Arial><span style='font-size:
10.0pt;font-family:Arial;color:navy'>Yes that helps a bunch!&nbsp;&nbsp; I verified that
pbs_server was in fact connected to port 15000 on cree.&nbsp; I restarted using
pbs_mom &#8211;S 15000 on huron and everything works fine now.<o:p></o:p></span></font></p>

<p class=MsoNormal><font size=2 color=navy face=Arial><span style='font-size:
10.0pt;font-family:Arial;color:navy'><o:p>&nbsp;</o:p></span></font></p>

<p class=MsoNormal><font size=2 color=navy face=Arial><span style='font-size:
10.0pt;font-family:Arial;color:navy'>Thanks again.&nbsp; Now I can do some real work
</span></font><font size=2 color=navy face=Wingdings><span style='font-size:
10.0pt;font-family:Wingdings;color:navy'>J</span></font><font size=2
color=navy face=Arial><span style='font-size:10.0pt;font-family:Arial;
color:navy'><o:p></o:p></span></font></p>

<p class=MsoNormal><font size=2 color=navy face=Arial><span style='font-size:
10.0pt;font-family:Arial;color:navy'><o:p>&nbsp;</o:p></span></font></p>

<p class=MsoNormal><font size=2 color=navy face=Arial><span style='font-size:
10.0pt;font-family:Arial;color:navy'>Cheers,<o:p></o:p></span></font></p>

<p class=MsoNormal><font size=2 color=navy face=Arial><span style='font-size:
10.0pt;font-family:Arial;color:navy'>Tim<o:p></o:p></span></font></p>

<p class=MsoNormal><font size=2 color=navy face=Arial><span style='font-size:
10.0pt;font-family:Arial;color:navy'><o:p>&nbsp;</o:p></span></font></p>

<p class=MsoNormal><font size=2 color=navy face=Arial><span style='font-size:
10.0pt;font-family:Arial;color:navy'><o:p>&nbsp;</o:p></span></font></p>

<p class=MsoNormal><font size=2 color=navy face=Arial><span style='font-size:
10.0pt;font-family:Arial;color:navy'><o:p>&nbsp;</o:p></span></font></p>

<div>

<div class=MsoNormal align=center style='text-align:center'><font size=3
face="Times New Roman"><span style='font-size:12.0pt'>

<hr size=2 width="100%" align=center tabindex=-1>

</span></font></div>

<p class=MsoNormal><b><font size=2 face=Tahoma><span style='font-size:10.0pt;
font-family:Tahoma;font-weight:bold'>From:</span></font></b><font size=2
face=Tahoma><span style='font-size:10.0pt;font-family:Tahoma'>
nathaniel.x.woody@gsk.com [mailto:nathaniel.x.woody@gsk.com] <br>
<b><span style='font-weight:bold'>Sent:</span></b> Tuesday, July 10, 2007 2:20
PM<br>
<b><span style='font-weight:bold'>To:</span></b> Carbo, Timothy J.<br>
<b><span style='font-weight:bold'>Cc:</span></b> <st1:PersonName w:st="on">torqueusers@supercluster.org</st1:PersonName><br>
<b><span style='font-weight:bold'>Subject:</span></b> RE: [torqueusers] No
contact with server at hostaddr problem (followup)</span></font><o:p></o:p></p>

</div>

<p class=MsoNormal><font size=3 face="Times New Roman"><span style='font-size:
12.0pt'><o:p>&nbsp;</o:p></span></font></p>

<p class=MsoNormal style='margin-bottom:12.0pt'><font size=3
face="Times New Roman"><span style='font-size:12.0pt'><br>
</span></font><font size=2 face=Arial><span style='font-size:10.0pt;font-family:
Arial'>Tim,</span></font> <br>
<br>
<font size=2 face=Arial><span style='font-size:10.0pt;font-family:Arial'>I have
managed to mis-configure pbs to give me these symptoms in two ways:</span></font>
<br>
<br>
<font size=2 face=Arial><span style='font-size:10.0pt;font-family:Arial'>1)
pbs_server isn't running on the port that the mom thinks it is. &nbsp;Make sure
that the pbs_server is running on 15001 (looks like you're already looking at
this). &nbsp;As mentioned not long ago, you can start the mom with pbs_mom -S
15000 to force mom to look for the server at port 15000. &nbsp;(though I
suppose a wise thing to do may be to see what port pbs_server is running on
first). &nbsp;</span></font> <br>
<br>
<font size=2 face=Arial><span style='font-size:10.0pt;font-family:Arial'>2)
Fudged up ethernet names for the server on the mom (personally, I've done this
with multi-homed servers). &nbsp;Does the mom-node (cree?) know who
huron(server) is (and vice versa)? &nbsp;Is that an entry in /etc/hosts on the
mom-node? &nbsp;Being a wimp, I almost always use the ip of the server in the
config file for the pbsserver entry to avoid making this mistake.</span></font>
<br>
<br>
<font size=2 face=Arial><span style='font-size:10.0pt;font-family:Arial'>I
suppose the third option is that pbs_server is actually running at all on
huron. &nbsp;</span></font> <br>
<br>
<font size=2 face=Arial><span style='font-size:10.0pt;font-family:Arial'>Hope
that helps,</span></font> <br>
<font size=2 face=Arial><span style='font-size:10.0pt;font-family:Arial'>Nate</span></font>
<br>
<br>
<br>
<br>
<o:p></o:p></p>

<table class=MsoNormalTable border=0 cellpadding=0 width="100%"
 style='width:100.0%'>
 <tr>
  <td width="40%" valign=top style='width:40.0%;padding:.75pt .75pt .75pt .75pt'>
  <p class=MsoNormal><b><font size=1 face=sans-serif><span style='font-size:
  7.5pt;font-family:sans-serif;font-weight:bold'>&quot;Carbo, Timothy J.&quot;
  &lt;TIMOTHY.J.CARBO@saic.com&gt;</span></font></b><font size=1
  face=sans-serif><span style='font-size:7.5pt;font-family:sans-serif'> </span></font><br>
  <font size=1 face=sans-serif><span style='font-size:7.5pt;font-family:sans-serif'>Sent
  by: torqueusers-bounces@supercluster.org</span></font> <o:p></o:p></p>
  <p><font size=1 face=sans-serif><span style='font-size:7.5pt;font-family:
  sans-serif'>10-Jul-2007 15:16</span></font> <o:p></o:p></p>
  </td>
  <td width="59%" valign=top style='width:59.0%;padding:.75pt .75pt .75pt .75pt'>
  <p class=MsoNormal><font size=1 face=sans-serif><span style='font-size:7.5pt;
  font-family:sans-serif'>&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; </span></font><o:p></o:p></p>
  <table class=MsoNormalTable border=0 cellpadding=0 width="100%"
   style='width:100.0%'>
   <tr>
    <td valign=top style='padding:.75pt .75pt .75pt .75pt'>
    <p class=MsoNormal align=right style='text-align:right'><font size=1
    face=sans-serif><span style='font-size:7.5pt;font-family:sans-serif'>To</span></font><o:p></o:p></p>
    </td>
    <td valign=top style='padding:.75pt .75pt .75pt .75pt'>
    <p class=MsoNormal><font size=1 face=sans-serif><span style='font-size:
    7.5pt;font-family:sans-serif'>&quot;Garrick Staples&quot;
    &lt;garrick@usc.edu&gt;, <st1:PersonName w:st="on">torqueusers@supercluster.org</st1:PersonName></span></font>
    <o:p></o:p></p>
    </td>
   </tr>
   <tr>
    <td valign=top style='padding:.75pt .75pt .75pt .75pt'>
    <p class=MsoNormal align=right style='text-align:right'><font size=1
    face=sans-serif><span style='font-size:7.5pt;font-family:sans-serif'>cc</span></font><o:p></o:p></p>
    </td>
    <td valign=top style='padding:.75pt .75pt .75pt .75pt'>
    <p class=MsoNormal><font size=3 face="Times New Roman"><span
    style='font-size:12.0pt'><o:p>&nbsp;</o:p></span></font></p>
    </td>
   </tr>
   <tr>
    <td valign=top style='padding:.75pt .75pt .75pt .75pt'>
    <p class=MsoNormal align=right style='text-align:right'><font size=1
    face=sans-serif><span style='font-size:7.5pt;font-family:sans-serif'>Subject</span></font><o:p></o:p></p>
    </td>
    <td valign=top style='padding:.75pt .75pt .75pt .75pt'>
    <p class=MsoNormal><font size=1 face=sans-serif><span style='font-size:
    7.5pt;font-family:sans-serif'>RE: [torqueusers] No contact with server at
    hostaddr problem (followup)</span></font><o:p></o:p></p>
    </td>
   </tr>
  </table>
  <p class=MsoNormal><font size=3 face="Times New Roman"><span
  style='font-size:12.0pt'><o:p>&nbsp;</o:p></span></font></p>
  <table class=MsoNormalTable border=0 cellpadding=0>
   <tr>
    <td valign=top style='padding:.75pt .75pt .75pt .75pt'>
    <p class=MsoNormal><font size=3 face="Times New Roman"><span
    style='font-size:12.0pt'><o:p>&nbsp;</o:p></span></font></p>
    </td>
    <td valign=top style='padding:.75pt .75pt .75pt .75pt'>
    <p class=MsoNormal><font size=3 face="Times New Roman"><span
    style='font-size:12.0pt'><o:p>&nbsp;</o:p></span></font></p>
    </td>
   </tr>
  </table>
  <p class=MsoNormal><font size=3 face="Times New Roman"><span
  style='font-size:12.0pt'><o:p></o:p></span></font></p>
  </td>
 </tr>
</table>

<p class=MsoNormal style='margin-bottom:12.0pt'><font size=3
face="Times New Roman"><span style='font-size:12.0pt'><br>
<br>
<br>
</span></font><tt><font size=2 face="Courier New"><span style='font-size:10.0pt'>Garrick:</span></font></tt><font
size=2 face="Courier New"><span style='font-size:10.0pt;font-family:"Courier New"'><br>
<br>
<tt><font face="Courier New">Sorry I wasn't clear</font></tt><br>
<br>
<tt><font face="Courier New">My set up is </font></tt><br>
<br>
<tt><font face="Courier New">Node1 (cree): &nbsp;running pbs_server, pbs_mom
and maui</font></tt><br>
<br>
<tt><font face="Courier New">server_priv/nodes:</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">cree np=8</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">Huron np=8</font></tt><br>
<br>
<tt><font face="Courier New">mom_priv/config:</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">$pbsserver cree</font></tt><br>
<br>
<tt><font face="Courier New">Node2 (huron): &nbsp;running pbs_mom only</font></tt><br>
<br>
<tt><font face="Courier New">mom_priv/config:</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">$pbsserver cree</font></tt><br>
<br>
<tt><font face="Courier New">When I submit the following on cree</font></tt><br>
<br>
<tt><font face="Courier New">echo &quot;sleep 30&quot; | qsub</font></tt><br>
<br>
<tt><font face="Courier New">the job appears to be scheduled on huron and runs
OK but then I start</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">seeing the &quot;No contact with server at
hostaddr port 15001&quot; error</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">messages repeated in the mom_logs file on huron
and it appears that the</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">pbs_server never is notified that the job ran to
completion.</font></tt><br>
<br>
<tt><font face="Courier New">Hope this clears things up a little.</font></tt><br>
<br>
<tt><font face="Courier New">Regards,</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">Tim</font></tt><br>
<br>
<br>
<tt><font face="Courier New">-----Original Message-----</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">From: torqueusers-bounces@supercluster.org</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">[mailto:torqueusers-bounces@supercluster.org] On
Behalf Of Garrick</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">Staples</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">Sent: Tuesday, July 10, 2007 12:28 PM</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">To: <st1:PersonName w:st="on">torqueusers@supercluster.org</st1:PersonName></font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">Subject: Re: [torqueusers] No contact with server
at hostaddr problem</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">(followup)</font></tt><br>
<br>
<tt><font face="Courier New">On Mon, Jul 09, 2007 at 09:30:09AM -0600, Carbo,
Timothy J. alleged:</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">&gt; Hello all.</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">&gt; </font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">&gt; &nbsp;</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">&gt; </font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">&gt; I was tracking the following email chain and
was wondering if there is</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">&gt; any resolution to the problem below. &nbsp;I
just installed TORQUE 2.1.8</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">with</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">&gt; <st1:place w:st="on">Maui</st1:place>
3.2.6-p19 on a two node system (both x86-64 bit Xeon quad core</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">&gt; systems running Red Hat AS 4 update 4) and am
having the same exact</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">&gt; problem when I try to submit a job on my
client node (jobs run fine on</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">&gt; the server node). &nbsp;Oddly, the remote
node is trying to connect to port</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">&gt; 15001 on the server node but netstat -a
indicates there is nothing</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">&gt; listening at that port. &nbsp;I am pretty new
to Torque so am I missing</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">&gt; something?</font></tt><br>
<br>
<tt><font face="Courier New">It is a little hard to figure out your setup here
with &quot;client&quot;,</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">&quot;server&quot;, and &quot;remote&quot; nodes.</font></tt><br>
<br>
<tt><font face="Courier New">If both hosts are to handle compute jobs, then you
want pbs_mom running</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">on both hosts and both hostnames in
server_priv/nodes.</font></tt><br>
<br>
<tt><font face="Courier New">-- </font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">Garrick Staples, GNU/Linux HPCC SysAdmin</font></tt><br>
<st1:place w:st="on"><st1:PlaceType w:st="on"><tt><font face="Courier New">University</font></tt></st1:PlaceType><tt><font
 face="Courier New"> of <st1:PlaceName w:st="on">Southern California</st1:PlaceName></font></tt></st1:place><br>
<br>
<tt><font face="Courier New">Please avoid sending me Word or PowerPoint
attachments.</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">See
http://www.gnu.org/philosophy/no-word-attachments.html</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">_______________________________________________</font></tt><br>
<tt><font face="Courier New">torqueusers mailing list</font></tt><br>
<st1:PersonName w:st="on"><tt><font face="Courier New">torqueusers@supercluster.org</font></tt></st1:PersonName><br>
<tt><font face="Courier New">http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers</font></tt><br>
<br>
</span></font><o:p></o:p></p>

</div>

</body>

</html>