<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-1">
<META content="MSHTML 6.00.2900.2873" name=GENERATOR>
<STYLE></STYLE>
</HEAD>
<BODY bgColor=#ffffff>
<DIV><FONT face=Arial size=2>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Can someone&nbsp;explain to&nbsp;me&nbsp;how 
timeshared nodes should be specified in Torque???</FONT></DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>I have been trying ':ts' in the nodes file (e.g. 'node1:ts'&nbsp; - 
previous message below) without success.</DIV>
<DIV>Should I instead be specifying multiple "virtual" processors with e.g. 
'node1 np=2' &nbsp;??</DIV>
<DIV>I have tried this, it kinda works, but then can't seem to be able to get 1 
process per node (the scheduler always puts 2 processes on each node).</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>There is no mention of ':ts' in the online documentation for Torque node 
configuration:</DIV>
<DIV><A 
href="http://www.clusterresources.com/wiki/doku.php?id=torque:3.2_configuring_node_properties">http://www.clusterresources.com/wiki/doku.php?id=torque:3.2_configuring_node_properties</A></DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>Thoroughly confused</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>Thanks in advance any enlightenment</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial 
size=2>------------------------------------------------------------------</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Previous message:</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>I am trying to set up a small cluster of single 
processor machines. I want to have all configures as timeshared, so as to run 
long jobs, but also to occasionally push through jobs fast across the whole 
cluster.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>I have Torque/Maui set up. Everything works fine if 
nodes are configured as 'cluster'</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>However when I add the :ts to nodes in nodes config 
file it goes bad.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>pbsnodes -a reports everything correctly, all nodes 
as 'time-shared' and in 'free' state.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>However jobs in the queue do not start with 
error:</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>job is deferred.&nbsp; Reason:&nbsp; 
RMFailure&nbsp; (cannot start job - RM failure, rc: 15062, msg: 'Unknown node 
')<BR>Holds:&nbsp;&nbsp;&nbsp; Defer&nbsp; (hold reason:&nbsp; 
RMFailure)</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>The only difference is the addition of the ':ts' 
subscript.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Any ideas?</DIV>
<DIV><BR></DIV></FONT>
<P>
<HR>

<P></P>_______________________________________________<BR>torqueusers mailing 
list<BR>torqueusers@supercluster.org<BR>http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers</FONT></DIV></BODY></HTML>