Dear all,<br><br>Excuse me for the long message I&#39;m trying to explain well my problem.<br><br>To use OpenAFS and Kerberos I&#39;m trying to use the svn version of torque with gssapi support. The compilation ends fine.<br>

<br>When I start the server I see the following log:<br><br>Feb 27 12:33:25 v6-enmr PBS_Server: No such file or directory (2) in job_recov, Unable to read /var/spool/pbs/server_priv/jobs/5.v6-enmr.cerm.unifi.it.JB<br>Feb 27 12:33:25 v6-enmr PBS_Server: pbsd_init, Recover of job 5.v6-enmr.cerm.unifi.it.JB failed<br>

Feb 27 12:33:25 v6-enmr PBS_Server:<span style="background-color: rgb(255, 102, 102);"> Connection refused (111) in
contact_sched, Could not contact Scheduler - port 15004 cannot bind to
port 1023 in client_to_svr - connection refused</span><br>Feb 27 12:33:25 v6-enmr pbsserver: pbs_server startup succeeded<br>
Feb 27 12:33:25 v6-enmr su(pam_unix)[30128]: session opened for user maui by root(uid=0)<br>Feb 27 12:33:25 v6-enmr su(pam_unix)[30128]: session closed for user maui<br>Feb 27 12:33:25 v6-enmr su(pam_unix)[30131]: session opened for user maui by root(uid=0)<br>

Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: INFO:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; starting Maui version 3.2.6p20 ##################<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: INFO:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; new LOGLEVEL value (3)<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: INFO:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; detected array index &#39;0&#39;<br>

Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MCfgProcessLine(RMHOST,0,<a href="http://v6-enmr.cerm.unifi.it/" target="_blank">v6-enmr.cerm.unifi.it</a>)<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MCfgProcessLine(RMPOLLINTERVAL,,00:00:10)<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MCfgSetVal(RMPOLLINTERVAL,IVal,DVal,SVal,SArray,P)<br>

Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MUTimeFromString(00:00:10)<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: INFO:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; detected array index &#39;0&#39;<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MCfgProcessLine(RMHOST,0,<a href="http://v6-enmr.cerm.unifi.it/" target="_blank">v6-enmr.cerm.unifi.it</a>)<br>

Feb 27 12:33:26 v6-enmr su(pam_unix)[30131]: session closed for user maui<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: INFO:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; detected array index &#39;0&#39;<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MCfgProcessLine(RMTYPE,0,PBS)<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MUGetIndex(PBS,ValList,0)<br>

Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MCfgProcessLine(SERVERHOST,,<a href="http://v6-enmr.cerm.unifi.it/" target="_blank">v6-enmr.cerm.unifi.it</a>)<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MCfgSetVal(SERVERHOST,IVal,DVal,SVal,SArray,P)<br>
Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: INFO:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; starting scheduler on &#39;<a href="http://v6-enmr.cerm.unifi.it/" target="_blank">v6-enmr.cerm.unifi.it</a>&#39;<br>
Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MCfgProcessLine(SERVERMODE,,NORMAL)<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MCfgSetVal(SERVERMODE,IVal,DVal,SVal,SArray,P)<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MUGetIndex(NORMAL,ValList,1)<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MCfgProcessLine(SERVERPORT,,40559)<br>

Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MCfgSetVal(SERVERPORT,IVal,DVal,SVal,SArray,P)<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MAMSetDefaults()<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: ServerProcessArgs(1,ArgV,0)<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MUGetOpt(1,ArgV,a:Ab:B:c:C:dD:f:hH:i:j:l:L:m:n:N:p:P:r:s:v?-:,OptArg)<br>

Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: ServerDemonize()<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: INFO:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; child process in background<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: ServerAuthenticate()<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MFULock(/var/spool/maui/,/var/spool/maui/maui.pid)<br>

Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: INFO:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; executing scheduler from &#39;/var/spool/maui/&#39; under UID 7721 GID 7721<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: SDRGetSystemConfig()<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MSysStartServer()<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: starting 3.2.6p20 version Maui (PID: 30132) on Wed Feb 27 12:33:25<br>

Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MSysMemCheck()<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MNode[5120]&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 0.02<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MJob[32768]&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 0.12<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MJobTraceBuffer[32768]&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 0.00<br>

Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MUser[1792]&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 0.01<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MGroup[1792]&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 2.06<br>Feb 27 12:33:26 v6-enmr su: MAcct[1792]&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 2.06<br>Feb 27 12:33:27 v6-enmr su: MRes[8192]&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 0.03<br>

Feb 27 12:33:27 v6-enmr su: SRes[ 128]&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 2.39<br>Feb 27 12:33:27 v6-enmr su: MStatInitialize(P)<br>Feb 27 12:33:27 v6-enmr su: MStatProfInitialize(P)<br>Feb 27 12:33:27 v6-enmr su: MStatOpenFile(1204112005)<br>

Feb 27 12:33:27 v6-enmr su: WARNING:&nbsp; cannot open statfile &#39;/var/spool/maui/stats/Wed_Feb_27_2008&#39;, errno: 13 (Permission denied)<br>Feb 27 12:33:27 v6-enmr su: VERSION 230<br>Feb 27 12:33:27 v6-enmr su: MSUListen(S)<br>

Feb 27 12:33:27 v6-enmr su: INFO:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; opened service socket on port 40559<br>Feb 27 12:33:27 v6-enmr su: MSUListen(S)<br>Feb 27 12:33:27 v6-enmr su: INFO:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; opened service socket on port 40560<br>Feb 27 12:33:27 v6-enmr su: MFSInitialize()<br>

Feb 27 12:33:27 v6-enmr su: MCPLoad(/var/spool/maui/maui.ck,ResOnly)<br>Feb 27 12:33:27 v6-enmr su: MRMInitialize()<br>Feb 27 12:33:27 v6-enmr su: MPBSInitialize(0,SC)<br>Feb 27 12:33:27 v6-enmr su: INFO:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; parent is exiting<br>

Feb 27 12:33:27 v6-enmr pbsserver: su startup succeeded<br><br><br>There is a &quot;Connection refused&quot; that I don&#39;t understand.<br><br>The infos from checknode seems correct:<br><br>checking node <a href="http://wn5-enmr.cerm.unifi.it/" target="_blank">wn5-enmr.cerm.unifi.it</a><br>

<br>State:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Idle&nbsp; (in current state for 00:01:06)<br>Configured Resources: PROCS: 1&nbsp; MEM: 1024M&nbsp; SWAP: 3004M&nbsp; DISK: 1M<br>Utilized&nbsp;&nbsp; Resources: [NONE]<br>Dedicated&nbsp; Resources: [NONE]<br>Opsys:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; linux&nbsp; Arch:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; [NONE]<br>

Speed:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 1.00&nbsp; Load:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 0.000<br>Network:&nbsp;&nbsp;&nbsp; [DEFAULT]<br>Features:&nbsp;&nbsp; [NONE]<br>Attributes: [Batch]<br>Classes:&nbsp;&nbsp;&nbsp; [batch 1:1]<br><br>Total Time: 00:01:15&nbsp; Up: 00:01:04 (85.33%)&nbsp; Active: 00:00:00 (0.00%)<br><br>Reservations:<br>

NOTE:&nbsp; no reservations on node<br><br><br><br>Also the infos from showq seems correct:<br><br>ACTIVE JOBS--------------------<br>JOBNAME&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; USERNAME&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; STATE&nbsp; PROC&nbsp;&nbsp; REMAINING&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; STARTTIME<br><br><br>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 0 Active Jobs&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 0 of&nbsp;&nbsp;&nbsp; 1 Processors Active (0.00%)<br>

<br>IDLE JOBS----------------------<br>JOBNAME&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; USERNAME&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; STATE&nbsp; PROC&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; WCLIMIT&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; QUEUETIME<br><br><br>0 Idle Jobs<br><br>BLOCKED JOBS----------------<br>JOBNAME&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; USERNAME&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; STATE&nbsp; PROC&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; WCLIMIT&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; QUEUETIME<br>

<br><br>Total Jobs: 0&nbsp;&nbsp; Active Jobs: 0&nbsp;&nbsp; Idle Jobs: 0&nbsp;&nbsp; Blocked Jobs: 0<br><br><br>But when I try to submit a job (qsub pbsrun -q batch) I receive:<br>qsub: Unknown queue MSG=cannot save creds<br><br>and pbs_server died without messages.<br>

<br>The qmgr prints:<br>Qmgr: p s<br>#<br># Create queues and set their attributes.<br>#<br>#<br># Create and define queue batch<br>#<br>create queue batch<br>set queue batch queue_type = Execution<br>set queue batch resources_default.nodes = 1<br>

set queue batch resources_default.walltime = 01:00:00<br>set queue batch acl_groups = users<br>set queue batch enabled = True<br>set queue batch started = True<br>#<br># Set server attributes.<br>#<br>set server scheduling = True<br>

set server acl_hosts = <a href="http://wn5-enmr.cerm.unifi.it/" target="_blank">wn5-enmr.cerm.unifi.it</a><br>set server acl_hosts += <a href="http://v6-enmr.cerm.unifi.it/" target="_blank">v6-enmr.cerm.unifi.it</a><br>set server managers = <a href="mailto:afsadm/admin@CERM.UNIFI.IT" target="_blank">afsadm/admin@CERM.UNIFI.IT</a><br>

set server operators = <a href="mailto:afsadm/admin@CERM.UNIFI.IT" target="_blank">afsadm/admin@CERM.UNIFI.IT</a><br>set server default_queue = batch<br>set server log_events = 511<br>set server mail_from = adm<br>set server scheduler_iteration = 600<br>

set server node_check_rate = 150<br>set server tcp_timeout = 6<br>set server mom_job_sync = True<br>set server keep_completed = 300<br>set server next_job_number = 7<br><br>&nbsp;<br>Someone has any idea?<br><br>Thanks a lot<br>
<font color="#888888">
Enrico</font>